Danish franchises

Popular Danish franchises kor kids

Danske komedie-filmserier

Populære danske skuespillere

Populære danske instruktører

Norske filmer

Vi må ikke glemme den høye kvaliteten på norske filmer!

Det er ikke alltid like lett for norske filmer å lykkes. De eksisterer i et tøft marked mot Hollywood, britisk film og generelt internasjonale filmer med større budsjett. Men vi har sett i større grad de siste årene at norske filmer har hatt større suksess og har begynt å gjøre seg bemerket enda mer de siste årene. Vi har jo til og med hatt Oscar-nominerte filmer i det siste årene, noe vi ikke har kunnet skryte av altfor ofte i stor grad! Det er noe vi ønsker å fremme her hos Blockbuster, så ta gjerne en titt gjennom våre norske filmer! Det er jo også det at vi ønsker å støtte norsk film, og dermed norske kunstnere. Som sagt, de lever i en veldig konkurransedyktig verden, og det er viktig at vi som publikum forteller om at vi er glade i deres produkter. Spesielt med tanke på at produktene deres faktisk er veldig gode. Man trenger tross alt ikke gedigne budsjett for å lage god film. En film som «Elling» er et svært godt eksempel på det, men så har vi jo også klassikere som Olsenbanden, en serie av filmer som for alltid kommer til å finnes i den norske bevisstheten!

Nostalgi blandet med det moderne!

Alle blir preget av nostalgi, og spesielt når det kommer til barndommen og de morsomme filmene man vokste opp med. Bare tenk på hvor populære «Hjemme Alene» filmene er for barn som har vokst opp på 90-tallet. Og norske barnefilmer er jo utrolig underholdende samtidig som de har en god og sunn beskjed baket inn i dem også. Knerten er jo en fantastisk karakter, og sammen med Lillemann så er Knerten og Lillemann to giganter når det kommer til norske barnefilmer. For andre igjen, av en viss alder, så er det kanskje «Elling». Og selv om det er bare tre filmer med Elling så er det fortsatt noe som lever i vår bevissthet. De siste årene har vi dog begynt å se norske filmer som er mer moderne og som har produksjonsverdier som ligner på amerikansk standard. Ta bare «Torden» eller «Bølgen» som eksempler på det, hvor vi får noe som vi kanskje ikke er helt vant med her i landet, og det er jo fantastisk! Og bare tenk på hvor mye internasjonal oppmerksomhet filmer som «Fritt Vilt» og «Død Snø» har fått. Alt dette er tilgjengelig hos oss på Blockbuster, og det kan du velge om du vil leie eller kjøpe. Merk dog at om det er en ny film som har kommet ut så ber vi deg være oppmerksom på utgivelsesdatoen. Den kan være annerledes når det kommer til leie og kjøp, og det vil vi at du skal vite om!

Støtt norsk film hos Blockbuster!

Det er alltid bra å støtte det lokale. Alle liker å se en god Hollywood-blockbuster en gang i blant, men det er ingen tvil om at en jordnær, norsk film definitivt har sin egen sjarm. Det har jo egentlig ikke så mye å si om filmen er ny eller gammel, så lenge kvaliteten er god. Og selv om produksjonskvaliteten ikke er den samme som i store, internasjonale filmer, så er det fortsatt noe interessant der. Filmer som «Dianas bryllup» eller «Flukten over grensen” lages ikke så ofte som markerte storfilmer, men de finnes på norsk. Du bør ikke bli overrasket om du ser en norsk film få en «remake» i Hollywood! «Kraftidioteten» fra 2014 er et godt eksempel på det, og var en film som fikk tittelen «Cold Pursuit» med Liam Neeson i hovedrollen i 2019! Vær ikke i tvil, norsk film er av svært god kvalitet, med gode prestasjoner både foran og bak kameraet!

Se en norsk film hos Blockbuster

Når du vil se norsk film hos Blockbuster kan du velge om du vil ha den til odel og eie for alltid, eller om du bare vil leie den. Valget er alltid ditt, og som du kanskje har oppdaget så har vi heller ikke månedlig abonnement. Du trenger å registrere deg og velge hva du vil se på, og det er det eneste du skal betale for. Så om du vil se en norsk film, så er det alt du betaler, uavhengig om det er for kjøp eller bare for leie. Valget er ditt!

Loading spinner