Actionfilmer

Actionfilmer - full rulle hele tiden

Actionfilmer er en filmsjanger, men hva kjennetegner egentlig en actionfilm? Det er i hovedsak tre ting du bør vite om en actionfilm: Det er alltid en helt eller heltinne plassert i filmens plot og det brukes massevis av spesielle effekter som eksplosjoner og stunt. I tillegg er vanligvis et godt, gammeldags slagsmål eller en biljakt involvert. Tempoet er normalt høyt og det er også volumet. Liker du fart, spenning og fancy visuelle effekter, er actionfilmer noe for deg. Det er ikke bare menn om lar seg underholde av sjangeren - også kvinner liker denne filmtypen. Opp gjennom årene er det gjort mange gode actionfilmer. Ta bare Ian Flemings "James Bond"-filmer som er et utmerket eksempel på actionfilmer som er fullpakket med det som hører til i en actionfilm. Filmserien dukket opp i 60-årene og filmene er fortsatt umåtelig populære. Både for nye og gamle seere.

Historien bak actionsjangeren

2016 har vært et stort år for actionfilmer. Filmer som "Batman vs Superman", "X-Men: Acopalypse" og "Captain America: Civil War" er alle utgitt og har fått mange gode anmeldelser. Enten du er ny i actionfilm-sjangeren, eller bare liker å se på når din bedre halvdel ønsker å se en actionfilm, så skal du få noen gode tips til actionfilmer som du må se. "James Bond"-serien (her er det nok å velge mellom og det er topp underholdning), "Mission Impossible" med Tom Cruise, spennende, underholdende og med imponerende effekter og "Dark Knight" med den nå avdøde Heath Ledger i en praktfull rolle som "The Joker". Da skal du ha nok filmer å starte med. Kos deg.

Fart, spenning og effekter -.? Det blir bedre

Actionfilm-sjangeren er populær og det vil nok bli gjort mange flere filmer av denne typen som det gjøres hvert år. Noen av de mest sette filmene i actionsjangeren er blant annet "Guns of Navarone" fra 1959 med kvalitetsskuespillere som Anthony Quinn og Gregory Peck i rollene, den udødelige "James Bond"-filmserien., "Dirty Harry" fra 1971 med Clint Eastwood og "Die Hard"-filmene med Bruce Willis i front er bare noen av de mest populære i sjageren. Et godt eksempel på en actionfilm som også er spekket med humor og som derfor flettes inn i komedie-kategorien, er "48 timer" med Eddie Murphy og Nick Nolte. I filmen er det både effekter, spenning og humor. "Mad Max: Fury Road" med Charlize Theron i rollebesetningen var en ny versjon den gamle klassikere i hendene på regissør George Miller. Den vant flere Oscar-statuetter og er dermed et levende bevis på at actionfilmer er levende og gode. Actionfilmer kan altså trygt anbefales.

Massevis av action på blockbuster

Er du ute etter en spennende film i actionfilm-toppens topp 10, så er blockbuster.no nok det du leter etter. Vi har et stort og bredt utvalg av alle de nyeste filmene i denne sjangeren, men du kan selvfølgelig også se alle de gode, gamle klassikerne. Betal kun for det du faktisk ser på. Her kjører vi ikke med abonnements-ordninger. I tillegg har vi også billige priser på alle premierefilmer. Du kan enten kjøpe filmen eller leie den for 48 timer her på Blckbuster. Valget er ditt.

Loading spinner