Animasjonsfilmer

Animasjon - får alt til å virke levende

Animasjon betyr kort sagt "å gjøre noe levende." Når man lager animerte filmer, er det for å gi karakterene i filmen liv, både med ansiktsuttrykk og kroppsbevegelser. Alle figurer, som for eksempel Solan og Gundersen fra Flåklypa, blir tredimensjonale og virker levende. At båten Elias både kan snakke og kjøre på vannet blir helt naturlig i en animert film. Alle tegneseriefigurer, mennesker og dyr fra bøkenes verden kommer til liv i det animerte universet. Å lage en film med animasjoner er en svært krevende måte å lage film på. Produsenten skaper en illusjon av at figurene er levende, via filmteknikk som består av stillbilder som er satt sammen slik at det gir inntrykk av at alt lever. Den første animerte filmen i Norge, kom allerede i 1975, da Ivo Caprino skapte Flåklypa Grand Prix. Dette var en utrolig prestasjon, og står fremdeles som en bauta i norsk film. Animerte filmer tok internasjonalt av med "Toy Story" i 1995. Siden har denne typen filmer vært svært populære, og da spesielt for barnefilmer. For et voksent publikum er "Avatar" verdens mest sette og solgte animasjonsfilm. De fleste Disney filmer er nå helt eller delvis animerte. Dette er ofte filmer som bygger på en tegneseriefigur, eller et kjent eventyr eller barnebøker. Fra Amerika har vi fått filmer som Askepott, Snehvit og Tornerose. Norske filmnskapere har også levert mange gode animerte barnefilmer, som Pelle Politi, Hakkebakkeskogen, og nyere filmer om Solan og Gundersen fra Flåklypa-universet. Det er lett for barna og det yngre publikumet å forstå og la seg rive med av de kjente og kjære figurene. Animasjonsfilmer har derfor blitt svært populære blant barn.

Hva gjorde animasjonsfilmer til suksess?

For cirka 20 år siden ble den første 100% 3D data-animerte filmen lansert for kinopublikum verden over. "Toy Story" var den aller første filmen laget med denne teknikken. Følelsene som ble formildet med animasjonsteknikk traff midt i blinken hos publikum. "Toy Story" er en film med mye humor og følelser, som alle kunne kjenne seg igjen i. Filmen fikk svært stor oppmerksomhet og ble en internasjonal kassasuksess. Etter dette ble nærmest alle barnefilmer fra Hollywood animert. I Norge har vi også gode tradisjoner med animasjonsfilmer, fra den første Flåklypa-filmen til nyere produksjoner fra Flåklypa Universet, Pelle Politi, Elias, og Hakkebakkeskogen.

Animasjonsfilmer gir oss humor, følelser og imponerende effekter

Siden den første hel-animerte filmen kom i 1995, har denne filmteknikken blitt svært populær. Produksjonen av slike filmer har bare økt og økt. Særlig for filmer rettet mot barn og unge. Gode eksempler er "Frost", "UP", "Shrek", "Happy Feet", "Finn Nemo" og "Modig" Alle disse filmene har blitt svært populære og har truffet et bredt publikum med troverdige figurer. Kan vi glemme pingvinene som danset seg gjennom "Happy Feet"? Den liksom-skumle, grønne Shrek og hans vakre prinsesse Fiona? Eller "Frost", alle jenters store heltinnefilm, om Elsa, Anna, Olaf og reinsdyr? Denne filmen slo alle rekorder for filmer basert på tegneserier, og tok populariteten til nye høyder. Filmselskaper som Disney, Pixar andre lager derfor stadig flere animerte filmer nå til glede for alle forventningsfulle, små og store fans. Ta en titt på blockbuster.no, og finn din nye favoritt film.

Animasjonsfilmer er for hele familien

Når familien skal kose seg med film som alle kan kose seg med, har blockbuster.no noe som passer for både store og små. Vi har skandinaviske filmer, amerikanske filmer, og andre utenlandske filmer. Vi har både nye filmer, og gamle klassikere. Du kan leie en film for en dag, eller du kan kjøpe favorittfilmene dine hos oss. Da kan du se dem om og om igjen, akkurat når det passer deg. Valget er ditt. Vår jobb er å gjøre det enkelt for deg å få tilgang til det store utvalget av filmer vi tilbyr. Hvis du tegner et abonnement hos Blockbuster, betaler du kun for det du ser på. Vi har svært gunstige medlemspriser. Se og les mer om Blockbuster.no her.

Loading spinner