Dokumentarer

Dokumentar - fortellinger fra det virkelig liv

En dokumentar kan være riktig mange forskjellige ting. Det som kjennetegner en dokumentar er at den skal være fra den virkelige verden, og funnet sted i denne verden også. Det er altså ikke snakk om fiksjon, og når vi snakker om dokumentarer brukes der ikke manuskripter. Etterlever en disse reglene, da har man utover det nærmest frie tøyler for hvordan en vil bygge opp strukturen i filmdokumentaren. Mange forskjellige ting kan en dokumentar handle om. Du kan for eksempel se en dokumentar om en krig, en sportstjerne, dyrelivet eller noe helt annet. Du finner her hos Blockbuster et veldig bredt utvalg, vi ønsker at du skal finne akkurat den dokumentarfilmen som du brenner etter å titte på. Om det er for at du ønsker faktaopplysninger eller for underholdningens skyld, disse filmene er helt fantastiske å følge med på.

Den første filmen var en dokumentar film

Den første filmen ble produsert like før 1900-tallet og dokumentarsjangeren har sine røtter helt tilbake til da. Dagligdagse situasjoner var noe de ofte viste, og de var derfor av dokumentarisk karakter. Fra 1922 kom egentlig den første dokumentaren fra, da ble filmen Nanook laget av Robert J. Flaherty, som viste seerne hvordan jegerne i arktisk levde. Flere og flere dokumentarfilmer har kommet de seneste årene, som handler om alle utenkelige og tenkelige emner. Du finner i dag rett og slett så mange forskjellige typer dokumentarer at du nærmest ikke vet hvem du skal velge å se. Bare fantasien setter grenser for hva slags dokumentar en kan få sett.

Her kan du finne din dokumentar

Filmen "An Inconvenient Truth" er kanskje den mest kjente dokumentarer som har blitt laget, som har blitt produsert av Al Gore. Filmen handler om klimaforandringene, og viser de verste konsekvensene av hva som kan skje med oss her på jorden, hvis vi ikke endrer vårt forbruk. Denne filmen er en av mange former for dokumentarer, hvor Al Gore med all sin kunnskap står på en scene og snakker. Andre typer dokumentarfilmer viser mer hverdagslige situasjoner hvor man får den virkelige sannheten som seer. Dokumentaren "I Am Ali" er en film vi kan her nevne, som omhandler bokseren Mohammed Ali. Vi følger han tett innpå og det handler om livet hans utenfor ringen. Regissøren Michael Moore er en dokumentarfilmskaper man er nødt til å stifte bekjentskap til. Mange gode dokumentarer har han laget, som alle er verd å se, hvis man vil se dokumentarfilmer - her kan nevnes " Kapitalismen: En kjærlighetshistorie".

Et bredt utvalg av dokumentarer

Vi fører et bredt utvalg av dokumentarfilmer hos BLOCKBUSTER, slik at du kan finne akkurat det som appellerer mest til deg. Her kan du både se norske dokumentar, men selvfølgelig fra andre land også. I tillegg har vi alltid de siste nye filmene til en billig penge, og premiere-filmene er heller ikke noe unntak. Hos oss betaler kun for det du faktisk ser, og det er en stor fordel når du ser film hos oss. Du får frie tøyler hos oss, og er ikke bundet opp via et abonnement.

Loading spinner