Dramafilmer

Drama - følelser og alvor

Noen ganger er man i humør for en virkelig god drama, og heldigvis er det mange gode dramafilmer i markedet. Hva er det som kjennetegner sjangeren? En film blir inndelt i kategorien når den ikke passer inn i tradisjonell genre som komedie eller tragedie. Man kan si at drama er en slags fortellende fiksjon, og at sjangeren er seriøs og alvorlig. Den er altså det stikk motsatte av en komedie. Karakterene i disse filmene er som oftest realistiske for seerne, det skal kunne være din nabo eller noen du kjenner, og de takler situasjoner og problemer som vi kan gjenkjenne oss i. Derfor setter disse filmene i gang følelser, som kan være en av grunnene til at nettopp denne sjangeren er så populær. Drama kan deles inn i historiske dramafilm, romantisk drama, krimdrama og så videre.

Dramasjangerens historie

Det har vært laget dramafilmer helt siden stumfilmenes tid. De såkalte "ekte" dramafilmene kom imidlertid når lyden fikk sitt fotbeste i filmene. To av de mest kjente dramaene fra begynnelsen av dramasjangeren er "Tatt av vinden" fra 1939 med Vivian Leigh og Clark Gable og "Casablanca" fra 1943 med Humphrey Bogart og Ingrid Bergman. Noen vil påstå at de kan høre hjemme i den romantiske sjangeren, men begge filmene tilhører først og fremst dramasjangeren. Det er ikke bare filmer som kan deles inn i sjangeren. En drama er en TV-serie med flere deler, som har fiktive karakterer. Et eksempel på drama fra Norge er "Cæsar Hotell" og ikke minst "Aber Bergen".

Drama er spennende og rørende

Enten du liker drama filmer på norsk, engelsk eller et annet språk, vil du finne et stort utvalg på blockbuster.no. Dramafilmer gir en spennende historie med karakterer som ofte gir deg en rørende tolkning av handlingen. Drama betyr nemlig handling, og det er akkurat hva denne sjangeren har - en god handling eller plott hvis du vil. Hvem husker ikke den fantastiske og rørende dramaen "Forrest Gump" med Tom Hanks i hovedrollen eller "The Shawshank Redemption" med blant annet Morgan Freeman, som prøver å vinne sin frihet? Vi har også noe hjemme når det kommer til god dramafilm. Av norske klassikere i sjangeren som er strålende er "valser Regitze" Ghita Nørby og Frits Helmuth hovedrollen, "Pelle Erobreren" og Susanne Biers "I en bedre verden", som vant en Oscar. Se hva hvilke dramaer som appellerer mest til deg. Det er mer enn nok å velge mellom.

Dramafilmer hos blockbuster

Du kan finne et hav av dramafilmer for både voksne og drama for barn blockbuster. Vi gjør det enkelt for deg å leie og kjøpe filmer med oss ​​som vi ikke ønsker et abonnement. Du betaler kun for det du ser på. Blockbuster har et bredt utvalg av alle sjangere, og tilbyr både gamle klassikere og nye filmer. I tillegg kan du også kjøpe premierefilmer for svært fordelaktige priser.

Loading spinner