Eventyrfilmer

Mange vokste opp med gode lesestunder på sengen hvor eventyret stod høyt i sentrum. Slik vet vi også å verdsette et godt eventyr som senere blir filmatisert og gjort visuelt levende på filmlerettet. Voksne som barn blir dratt til eventyrverdenen når gode, gamle- om ikke nye klassikere har premiere. En god eventyrfilm skiller seg ut ved at plottet sakte men sikkert bygger seg oppover til et klimaks. Vi opplever mange kontraster og få karakterer som enten er snille eller slemme, unge eller gamle. Helten er som regel hovedpersonen som gjennomgår flere prøvelser på veien. Hva som gjør handlingskurven ekstra spennende er når andre skikkelser får menneskelige egenskaper. Gode eventyrfilmer har også gjerne en moral vi kan lære noe av. Den indre reisen hovedpersonen går igjennom skildres gjerne ved en fysisk reise hvor selve målet er å konfrontere den motsatte verdien, eller det onde i eventyret. Mellom linjene finner du også gjerne pekepinner på utviklingen videre gjennom repetisjoner av symboler og magiske tall.

Eventyr har alltid hatt et viktig formål!

Folkeeventyrene kom før selve kunsteventyrene. Før de ble uttrykt svart på hvitt ble eventyret formidlet for å formidle livsvisdom. Idag kan vi nyte eventyrfilm genre i flere underkategorier. Den mest kjente eventyrforfatteren er ingen ringere enn H.C. Andersen selv. Hans eventyr fra 1800-tallet lever fremdeles i de mange hjem den dag idag. Du har sikkert hørt om bittelille "Tommelise" som ble født inni en blomst, eller "Den lille havfruen" som er skildret flere ganger av Walt Disney. Fra å være en nødvendighet med opphav fra psykologi og religion finnes det idag flere eventyrfilmer du må se.

Historiske eventyr gjennom tidene!

Kanskje sitter du foran tv-skjermen i romjulen og titter på dyreeventyr som Revenka og Flåklypa Grand Prix. Sistnevnte eventyr er basert på Kjell Aukrusts verden, regissert av Ivo Caprino. På en eventyrfilm topp 10 er den ansett som den mest sette norske filmen gjennom tidene, og neste år (2018) kan vi se fram til nok en ny film i Aukrusts verden! En annen klassisk eventyrfilm anbefaling er filmene bygget på J.R.R Tolkiens rike. Triologiene om Hobbiten og Ringenes Herre har satt dype spor i våre alles hjerter, og ble av den franske avisen Le Monde ansett som en av de hundre beste bøkene på 1900-tallet. C.S. Lewis eventyr "Drømmen om Narnia ble utgitt mer eller mindre på samme tid som Ringenes Herre. Det sies at de to forfatterne lå i skyttergravene sammen under krigens dager, og mye av eventyrenes inspirasjon fant sted her.

Eventyr online hvor og når du vil!

Rakk du ikke få med deg de nyeste filmene med dine favoritter skuespillere finner du garantert hva du ser etter hos Blockbuster. Her finner alle filmelskere både gamle- og nye filmer samlet på et og samme sted. Hos Blockbuster kan du velge om du ønsker å leie eller å kjøpe favorittene dine. Stream filmer uten noe form for abonnement hvor og når du vil. Gjennom forskning vet online-kinoen hvilket innhold som vil fylle ditt behov. Finn alle sjangre representert til rimelige priser, og nyt den beste underholdningen sent som tidlig!

Loading spinner