Krigsfilmer

Krigsfilm - konflikt, krig og kamp

Hollywood er ikke det eneste stedet det produseres prisnominerte filmer innen sjangeren krigsfilmer. Norske "Max Manus" og de danske filmene "April 9", "Brothers" og "Krig" er gode eksempler på krigsfilmer, hvorav siste også ble nominert for beste utenlandske film under Oscar utdelingen. Så hva er egentlig en krigsfilm? Man kan kanskje bli litt forvirret når det kommer til alle sjangrene som finnes. Ser vi på jentefilmer som komedier, og kan krigsfilmer krysses med temaet drama? Filmer om krig handler for det meste om væpnede konflikter og uenigheter på godt og vondt. Filmene kan også ta opp temaer som krigsfanger, konsentrasjonsleire eller levevilkårene for de sivile under en krig. Settingene i krigsfilmer er ofte kaotiske og fulle av ødeleggelse og elendighet. Filmsjangeren har som regel flere personer som hovedpersoner som jobber i en gruppe og representerer motstanden, det gode som kjemper mot det onde. Noen eksempler på gode krigsfilmer er "Apokalypse nå", "Where Eagles Dare" og "Redd menig Ryan".

Historien bak krigsfilmer

Det kommer ikke som noen overraskelse at den første krigsfilmen ble lansert under første verdenskrig 1914-1918. Når vi hører ordet krigsfilm assosierer vi det gjerne med verdenskrigene, spesielt den andre. Den er også en av de mest portretterte hendelsene gjennom historien. En av de første filmene rundt verdenskrigene er Chaplins "Rifle på skulderen" som ble lansert året 1918. FIlmen "Intet nytt fra vestfronten" ble lansert i 1930, men etter andre verdenskrig gikk det en stund før temaet ble åpnet igjen. Danske, autentiske krigsfilmer fra den moderne delen av historien er "The Boys from St. Petri". Den forteller om motstandsgruppen med samme navn. Store, norske krigsfilmer, er "Ni liv" (Oscar-kandidat) og "Max Manus".

Spenningen i krigsfilmer

Siden de første krigsfilmene ble introdusert for kinopublikum har det kommet til en rekke flere. Det kan være utfordrende å vite hva skal velge å se neste gang. Hos Blockbuster har vi et stort utvalg med noe for enhver. Er du fan av Steven Spielberg kan kanskje en av hans krigsfilmer være et godt valg? Eller heller du mot George Lucas' Star Wars? De som foretrekker realistiske krigsfilmer og Brad Pitt bør sjekke ut "Frye"! Mel Gibson i storslagne "Braveheart" er også en klassiker verdt å se. Den handler om opprøret mot engelskmennene i gamle Skottland for flere hundre år siden, og selvfølgelig også et snev av kjærlighet og romantikk. Det finnes mange muligheter. Hver og en av krigsfilmene er unike på sin egen måte og det finnes noe for enhver filmelsker i denne sjangeren. Du er med andre ord garantert god underholdning!

Vi har et stort utvalg av krigsfilmer

Når du ser etter en bra, spennende krigsfilm finner du garantert en film som passer deg hos Blockbuster. Vi gir deg et stort utvalg produkter, fra de nyeste filmer til fortidens storsuksesser med optimale fordeler. Her får du rimelige priser og det er ingen krav til å sette opp en konto med månedlige kostnader. Betal manuelt for hver film du ser. Hos oss på blockbuster.no kan du leie eller kjøpe valgt film. Samle venner eller familie for spenning og topp underholdning.

Loading spinner