Romantiske filmer

Kjærlighet og respekt i nye drama og komedier

Hva er det egentlig som gjør romantiske filmer romantiske? Vi kan like godt kalle dem kjærlighetsfilmer, for i romantiske filmer utspiller handlingen seg alltid rundt en kjærlighetshistorie. Det kan være snakk om gjengjeldt eller håpløs kjærlighet, kjærlighet mellom to eller flere personer, eller at en av hovedpersonene mister den personen han eller hun elsker. Mulighetene er mange. Du kan både gråte og le under en romantisk film, og dette er utvilsomt en av grunnene til at denne sjangeren er så populær. Det er ikke alltid at disse filmene ender godt, at kjærligheten og det gode alltid vinner - slik det er i eventyr. Tross dette, er romantiske filmer en utrolig populær filmsjanger. Det fins en lang liste over romantiske filmer du bør se minst én gang. Disse er noen av prakteksemplene: "Titanic", "Tatt av vinden", "Pearl Harbor", "Love Actually", "Autumn in New York", "PS Jeg elsker deg" og "The Way We Were".

Romantiske filmer gjennom tidene

Sjangeren har endret seg ganske mye siden gamle dager, da romantiske filmer hovedsakelig var alvorspreget, og hele følelsesspekteret ble tatt i bruk av skuespillerne under tolkningen, til dagens mer humorfylte romantiske filmer, som får de som ser dem til å trekke på smilebåndet. Husk bare lommetørklær, slik at du kan la tårene trille uten å bli våt. Det slippes mange filmer i denne sjangeren hvert år, og 2016 er intet unntak. En av de aller beste romantiske filmene du burde se, er "Bridget Jones' Baby", som er både rørende og underholdende. Bridget, Mr. Darcy og deres kjærlighetsbarn er ute på nye eventyr. Kan det bli bedre?

Kos, tårer og Kleenex

Hvem husker vel ikke Jack og Rose i den romantiske filmen Titanic i 1997, regissert av James Cameron? Filmen var en av de bestselgende og høyest elskede romantiske filmene gjennom tidene. Historien, som var både vakker og tragisk, fikk seerne til å både gråte og le, og det at filmen var basert på en ekte historie, gjorde den ennå mer rørende. Andre forslag til deg som vil se noen av de største romantiske filmene noensinne, er "Ghost" eller "Dirty Dancing", begge med Patrick Swayze i hovedroller. Dette er filmer man kan se flere ganger, og du vil trolig gjenkjenne mange av de berømte sitatene. Dersom du foretrekker romantiske komedier, er "Notting Hill", "Crazy Stupid Love" og "Du har m @ il" noen av de aller morsomste og søteste romantiske komediene du kan se sammen med kjæreste eller venner. Blockbuster har filmene du vil se. Det er enkelt og praktisk!

Bredt utvalg av romantiske filmer

Blockbuster har et bredt utvalg med alle de beste romantiske filmene gjennom tidene. Fra den episke klassikeren "Tatt av vinden" fra 1939 med Scarlett O'Hara og Rhett Butler, til den danske "Kjærlighet ved første Hiccup", som er kjærlighetshistorien om unge Anja og Viktor. Det fins utvilsomt noe for alle i denne sjangeren. Finn frem lommetørklær og kom sammen med dine beste venner eller kjæresten for å nyte en film som setter følelsene i spill fra Blockbuster. Vi har også en topp 10-liste med romantiske filmer, dersom du skulle kjenne deg i humør til et filmmaraton.

Loading spinner