Science Fiction-filmer

Science fiction - Fremtiden og verdensrommet

Hva handler science fiction filmer om? Det som kjennetegner en sci-fi film er at den utspiller seg i verdensrommet eller i fremtiden - begge hører inn under denne sjangeren. Den skal få seerne til å oppleve et univers som de aldri har sett før. Disse filmene er veldig populære, spesielt blant de unge - spesielt tenåringer ser mange filmer i denne kategorien. Grunnen til dette kan være at når du er en tenåring blir du lett bli fascinert av en annen slags verden. Mange blir for eksempel fort fanget av filmen hvis det skjer i fremtiden: Er det virkelig sånn vår fremtid vil se ut? Eller med filmen som skjer i verdensrommet: Er det slik det ser ut? Denne filmsjangeren kan virkelig få folk til å tenke på ting, men også underholde sitt publikum.

Science fiction foregår i et fiktivt miljø

Allerede etter den første verdenskrig begynner vi å se tegn på det som i dag er den kjente science fiction-sjangeren. Det var i år 1932 Aldous Huxley skrev den dystopiske Brave New World. I årene etter har sjangeren utviklet seg steg for steg og blitt mer fremtidsrettet med villere teknologi i takt med den virkelige teknologien i verden også blir mer og mer avansert. Science Fiction er en litterær sjanger hvor handlingen foregår i et fantasimiljø der du ser en spesialutviklet teknologi som ikke kan ses i nåtiden. I denne sjangeren skjer det ofte endringer i tilværelsen, det kan være ganske små endringer som har betydning for enkeltpersoner, eller for hele samfunnet. Dette er en sjanger som alltid har vært relevant, ettersom en bare er nødt forestille seg et nytt, oppskapt miljø som forfatter.

Topp 10 fra etter 2000

En enkel og grei science fiction definisjon, er en handling som foregår i et oppskapt miljø. Sjangeren er svært populær i moderne tid. Nedenfor finner du inspirasjon til ditt valg av neste science fiction-film. Vi har samlet en science fiction topp 10 av filmene som har vært mest populære her siden 00-tallet: 1: Children Of Men (2006) 2: Upstream Color (2013). 3: Evig solskinn i et plettfritt sinn (2004). 4: Her (2013). 5: Moon (2009). 6: Tidsforbrytelser (2007). 7: Primer (2004). 8: District 9 (2009). 9: Solaris (2002). 10: Snowpiercer. Disse 10 filmene er utvilsomt noen av det beste som er laget siden 2000. Det er selvfølgelig også gjort mye bra i årene før. De eldre filmene vi har er selvsagt også av ypperste klasse. Den kule med nye filmer den utrolige teknologien man ser. I takt med virkelighetens teknologiutvikling, desto mer utvikler filmenes teknologi seg.

Mange sjangre, inkludert science fiction

Blockbuster er utvilsomt en av de beste stedene å leie filmer. Her betaler du kan for hva du vil se, og du vil ikke være bundet til et abonnement som du gjør på mange andre steder. På blockbuster har vi alltid har de nyeste filmene, og du kan se våre premierefilmer billig. Vi har et bredt utvalg av science fiction filmer, både nye og gamle filmer. Sjekk sjangeren på vår nettside, eller sjekk ut våre mange andre sjangere i filmverdenen. Vi har film for alle.

Loading spinner