Velkommen til vår store Halloween-side! Her har vi samlet noen av de beste skrekkfilmene, slik at du kan bli skikkelig redd opp til årets mest uhyggelige høytid, den 31. oktober. Her på siden finner du både grøssere for voksne, men også (u)hyggelige Halloween-barnefilmer til hele familien. God fornøyelse!

Populære grøssere

Halloween er rundt hjørnet – se en film i samme slengen!

Halloween er en ganske spesiell fest for mange, og det er jo tiden da det litt skumle kommer inn i stuene våre og skremmer oss! Vi har hos Blockbuster rekke filmer for dette, som kanskje kan kalles mest for en subsjanger? Skrekkfilmer er jo kanskje hovedsjangeren, men med tanke på at det finnes filmer med Halloween som tema så er det greit med en egen undersjanger. Ikke at Halloween-filmer nødvendigvis må være skumle, men de må jo ha et viss aspekt av det, selv om det er en barnefilm. Det er liksom ikke en Halloweenfilm om det ikke er et monster eller to i den!

Halloweenfilm for de mindre!

Først og fremst er det jo greit å tenke på at en Halloweenfilm ikke nødvendigvis må komme ut den 31. oktober eller tiden rundt den datoen. Fordi først og fremst handler det om at det skal passe rent tematisk. Som oftest innebærer det mye blod, mye skrekk og litt skriking kanskje! Men en film som Paranorman er et godt eksempel på andre typer av filmer. Da det på mange måter er en klassisk animert film, med bare den forskjellen at det er monstre og at Norman kan snakke med de døde. Det er en god film for å se å allehelgensaften for barna. Et annet godt eksempel er jo filmserien Hotel Transylvania, som har vampyrer, varulver og en haug med mange monstre. En klassisk skrekkfilm for Halloween som er perfekt for barn.

Skrekkfilmer

Det er ikke akkurat mangel på skrekkfilmer, spesielt ikke filmer som er rettet mot Halloween spesifikt. Filmserien Halloween er en klassiker, som startet helt tilbake i 1978 med originalen Halloween, med Jamie Lee Curtis i hovedrollen. Totalt har det kommet 11 filmer, og det er planlagt for flere! Det er dog bare en filmserie, og det finnes mye annet å se på hos Blockbuster. Om du har hørt om A Nightmare on Elm Street er jo det bra, så lenge du ikke drømmer om den! Filmen kom ut i 1984 og er en av de skumleste filmene noensinne, så de har like godt laget mange oppfølgere for å skremme vettet ut av oss. Det samme kan man si om filmene om Fredag den 13. Eller Friday the 13th som de fleste av oss kjenner dem som. Også den startet på 80-tallet og det er til og med laget en film som heter Freddy vs Jason, antagonistene i A Nightmare on Elm Street og Friday the 13th. Det er ikke greier for sarte sjeler disse Halloween skrekkfilmene akkurat, men passer jo uansett perfekt å se den 31. oktober! Før vi går videre må vi også nevne Saw-serien. Den første filmen var et lite unikum i at den hadde ganske stor mainstream suksess, og det har jo i ettertid kommet massevis av filmer!

En Halloweenfilm er perfekt for en date hjemme!

Ikke for at sjangeren er spesielt kjent for romantiske filmer akkurat. Men det er jo en liten klisje å se en skrekkfilm sammen med noen du liker! Og dessuten, om Deadpool kan komme ut for Valentines så kan du også se en romantisk film hos Blockbuster. Prøv Warm Bodies! Om du føler det er vanskelig å finne en god film kan du alltids få noen tips fra redaksjonen og se hvilke favoritter de har! De er erfarne i filmbransjen som det vi holder på med, så de har nok et godt tips å gi. Kanskje også en film som du ikke har hørt om før? Det er jo mange kjente, mainstream filmer også! Blant annet kan man kalle A Quiet Place en skrekkfilm, men ikke på den klassiske måten kanskje. Om du vil le litt med en Halloween skrekkfilm kan du jo alltids se Zombieland. En film om Zombier med stjerner som Emma Stone og Woody Harrelson. Det er noe som sjeldent som en skrekkomedie, selv om det høres litt rart ut. I det hele tatt er det mye å sette tenna i når det kommer til skrekkfilmer til Halloween, men alle trenger som sagt ikke å være like skremmende. Om du har noen små kan du sette på en film som er (u)hyggelig først, før du setter på en annen film som skremmer vettet av deg når de har lagt seg. Det høres vel ut som en god plan, eller hva?

Loading spinner