Kinoaktuelle premierefilmer

Kinoaktuelle premierefilmer

Mens kinosalene er stengt for å minske spredningen av COVID-19, har en gruppe filmselskaper besluttet at filmer som skulle blitt vist på kino, nå kan kan ses som streaming. Noen filmer kan leies, og andre kan kjøpes, ofte til en litt høyere pris enn de andre premierefilmene våre. Derfor kan man ikke bruke klippekort eller gavekoder på disse. Les mer nedenfor.

Mens kinosalene er stengt for å minske spredningen av COVID-19, har en gruppe filmselskaper besluttet at filmer som skulle blitt vist på kino, nå kan kan ses som streaming. Det er de enkelte filmselskapene som avgjør hvilke vilkår Blockbuster må stille filmene til rådighet for. Derfor er noen filmer kun til leie, mens andre kan kjøpes, ofte til en litt høyere pris enn de normale premierefilmene våre. Dette er fordi filmene er stilt til rådighet for streaming tidligere enn det som opprinnelig er avtalt mellom produsentene, filmselskapene, distributørene og kinoene. Mange rettighetshavere skal tilpasses økonomisk i en film første visning, og derfor blir prisen høyere.

Spørsmål & svar
Hvorfor er filmene dyrere enn andre premierefilmer på Blockbuster?
Fordi filmselskapet bak de første kinoaktuelle filmene har besluttet å ta en høyere pris for filmene enn normalt, kommer salgsprisen på de første filmene til å tilsvare prisen for ca. to kinobilletter.

Vil kinoaktuelle filmer alltid være dyrere enn andre premierefilmer?
Det er et nytt tiltak å gjøre kinoaktuelle filmer tilgjengelig som streaming, og ideelt sett blir prisene lavere på sikt, men dette er fortsatt uvisst.

Hvorfor er kinoaktuelle filmer kun til leie og andre kun til kjøp?
Det er filmselskapene som bestemmer hvilke produkter de gjør tilgjengelig for Blockbuster å tilby kundene, og hermed om en film kan leies og/eller kjøpes. Noen filmer blir derfor tilbudt som leiefilmer og andre kan kun kjøpes.

Kommer alle filmene fra kino på Blockbuster samtidig?
Nei, dessverre. Grunnet COVID-19 er dette en spesiell situasjon, men vi håper at filmselskapene holder fast i dette tiltaket når ting går tilbake til normalt igjen.

Hvor lenge kan jeg se de kinoaktuelle filmene?
Kjøpsfilmene eier du permanent, mens leiefilmene ligger i samlingen din i 48 timer fra du startet avspillingen første gang. I leieperioden kan du se filmene så mange ganger du vil. Husk at du har 30 dager på å starte en leid film, og leide filmer også kan lastes ned på iOS og AndroidOS.

Kan jeg bruke klippekortet mitt eller en gavekode?
Nei, dessverre. Klipp og gavekoder kan kun brukes på leiefilmer som koster opp til 49 kr. De kinoaktuelle premierefilmene koster typisk mellom 169 kr og 179 kr å leie, og derfor kan hverken klipp eller gavekoder brukes på disse.


Loading spinner